loading...
انجام پروژه متلب

دستورات متلب قسمت هفتم

 

 بر روی لینک های زیر کلیک نمایید

 

 

چک کردن مساوی بودن دو ماتریس با دستور isequal در متلب

چک کردن مساوی بودن دو ماتریس با دستور isequal در متلب : اگر دو ماتریس داشته باشیم و بخواهیم چک کنیم که آیا آن دو ماتریس برابر هستند یا نه، می توانیم از دستور isequal در متلب استفاده کنیم. چنانچه دستور isequal ، مقدار ۱ را برگرداند، یعنی دو ماتریس، با هم برابر هستند و اگر دستور isequal ، مقدار ۰ را برگرداند، یعنی دو ماتریس، با هم برابر نیستند. به مثال زیر توجه کنید : مثال : A=[1 2;3 4] B=[1 2;3 4] C=[1 2;3 5] D=isequal(A,B) E=isequal(A,C) نتیجه : A = 1 2 3 4 B = 1 2 3 4 C = 1 2 3 5 D = 1 E = 0 چون دو ماتریس A و B با هم برابر می باشند، بنابراین مقدار D برابر ۱ شده است و چون دو ماتریس A و C با هم برابر نیستند، بنابراین مقدار E برابر ۰ شده است.

 

تعیین عناصری که تنها در بردار A یا تنها در بردار B وجود دارند (اجتماع منهای اشتراک) با دستور setxor در متلب


رض کنید دو بردار A و B را داریم و آن دو را به صورت دو مجموعه در نظر می گیریم. با استفاده از دستور setxor در متلب، می توانیم عناصری (عضوهایی) را که تنها در بردار A (مجموعه A) وجود دارند یا تنها در بردار B (مجموعه B) وجود دارند (اجتماع منهای اشتراک دو مجموعه A و B) را تعیین کنیم. به مثال زیر توجه کنید :

مثال :

 

A=[1 2 3 4]
B=[1 2 5 6]
C=setxor(A,B)

نتیجه :

 

A =1     ۲     ۳     ۴

B =

1     ۲     ۵     ۶

C =

3     ۴     ۵     ۶

 

پاک کردن اطلاعات نمایش داده شده در پنجره command با دستور clc در متلب

 

دستور clc در متلب، برای پاک کردن اطلاعات نمایش داده شده در پنجره command به کار می رود. یعنی هر زمان که خواستید تمامی اطلاعات نمایش داده شده در پنجره command (البته تا این لحظه و نه برای اطلاعاتی که در آینده نمایش داده می شوند) ، پاک شوند، تنها کافی است که دستور زیر را بنویسید :

 

clc

البته روش دیگری نیز برای پاک کردن اطلاعات نمایش داده در پنجره command نیز وجود دارد که به صورت دستی است، برای این منظور، ابتدا باید بر روی پنجره command کلیک سمت راست نموده و سپس گزینه Clear Command Window را انتخاب کنید.

نکته :

بد نیست به این نکته اشاره کنم که یک شروع خوب برای کدهای یک برنامه متلب، به صورت زیر می باشد :

 

clear all
close all
clc

که در آن دستور clear all ، تمامی متغیرهایی که قبلا در متلب تعریف شده اند را پاک می کند، دستور close all ، تمامی پنجره های شکلی که قبلا در متلب باز شده اند را می بندد و دستور clc نیز تمامی اطلاعاتی که قبلا در پنجره command نمایش داده شده است را پاک می کند. بنابراین این سه خط کد، یک شروع خوب برای هر برنامه متلب می باشد تا برنامه بدون هیچ مشکل و تداخلی با اطلاعات قبلی اجرا شود.

تغییر فولدر مربوط به Current Folder با دستور cd

 

در صورتی که در دستورات save و load ، هیچ آدرسی را مشخص نکنیم، save و یا load کردن فایل ها، در فولدر مشخص شده در پنجره Current Folder ، صورت می گیرد و فایل ها در آن محل، ذخیره و یا بازخوانی می شوند. روش ساده برای تغییر این فولدر، کلیک بر روی بالای پنجره و تغییر مسیر به صورت دستی می باشد، اما ممکن است در برنامه ای مجبور شویم که فایل هایی را در فولدرهای مختلف save و یا load کنیم، بنابراین باید این عمل را با دستوراتی در وسط برنامه اجرا کنیم. دستور لازم برای تغییر فولدر مربوط به Current Folder ، دستور cd می باشد. به مثال زیر توجه کنید :

مثال :

فرض کنید بخواهیم آدرس فولدر مربوط به Current Folder را به C:Project تغییر دهیم، می نویسیم :

 

cd C:Project

نتیجه :

چنانچه به آدرس بالای پنجره Current Folder نگاه کنید، مشاهده خواهید کرد که آدرس آن به آدرس C:Project تغییر یافته است.

دقت داشته باشید که چنانچه در مثال فوق، فولدر C:Project وجود نداشته باشد، آنگاه نرم افزار متلب، یک پیام خطا را نمایش خواهد داد.

نمایش دستورات در پنجره Command با دستور echo

فرض کنید که برنامه ای دارید که دارای ۱۰۰ خط دستور می باشد و کل برنامه را در یک m-file نوشته اید. زمانی که برنامه را اجرا کنید، نتایج بخش های مختلف در پنجره Command نمایش داده می شوند، اما ممکن است که شما گیج شوید و فراموش کنید هر نتیجه مربوط به کدام دستور است. اگر هر دستور، قبل از اجرا، در پنجره Command نمایش داده شود، آنگاه نتیجه آن دستور، بلافاصله پس از آن نمایش داده خواهد شد و بنابراین می توانید هر دستور و نتیجه آن را پشت سر هم ببینید. با دستور echo ، می توان مشخص کرد که نرم افزار متلب، دستورات را در پنجره Command نمایش بدهد یا نه.

اگر دستور echo on را اجرا کنیم، دستورات نمایش داده می شوند و اگر دستور echo off را اجرا کنیم، دستورات نمایش داده نخواهند شد. همان طور که می دانید، پیش فرض نرم افزار متلب، عدم نمایش دستورات می باشد. به مثال زیر توجه کنید :

مثال :

 

echo on
A=2
B=3
C=A+B
echo off
D=A-B

نتیجه :

 

A=2

A =

2

B=3

B =

3

C=A+B

C =

5

echo off

D =

-1

مشاهده می کنید که سه دستور اول، در پنجره Command ، نمایش داده شده اند، اما دستور D=A-B ، نمایش داده نشده است.

 

ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 2400
  • کل نظرات : 284
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 24508
  • آی پی امروز : 110
  • آی پی دیروز : 528
  • بازدید امروز : 480
  • باردید دیروز : 1,468
  • گوگل امروز : 17
  • گوگل دیروز : 22
  • بازدید هفته : 6,179
  • بازدید ماه : 27,508
  • بازدید سال : 63,229
  • بازدید کلی : 5,708,871